Pracovní oděvní průmysl

Počátkem 20. století průmysl v rozvinutém světě často zahrnoval přistěhovalce v "obchodech s potu", které byly obvykle legální, ale někdy byly ilegálně provozovány. Zaměstnávali lidi v přeplněných podmínkách, pracují s jednotnými šicích strojů na ruční šití a platili méně než živou mzdu. Tento trend se zhoršil kvůli pokusům o ochranu stávajících průmyslových odvětví, které napadaly rozvojové země v jihovýchodní Asii, indickém subkontinentu a Střední Americe. Přestože globalizace viděla, že výroba je do značné míry outsourcována na zámořské trhy práce, dochází k trendu pro oblasti historicky spojené s obchodem, aby se soustředily na odvětví bílé límečky spojené s módním designem, módním modelováním a maloobchodem. Oblasti, které se historicky významně podílely na "rag trade", zahrnují Londýn a Milán v Evropě a čtvrť SoHo v New Yorku.

Odvětví oděvů významně přispívá k ekonomice mnoha zemí. Odvětví pro konfekční oděvy bylo kritizováno obhájci práce za použití cukrárenů, dílenské práce a dětské práce.

Pracovní podmínky v zemích s nízkou cenou dostaly kritické mediální pokrytí, zejména v důsledku velkých katastrof, jako je kolaps budovy Savar 2013 nebo požár Triangle Shirtwaist Factory.

Pokud se chcete dozvědět více o oděvním průmyslu, navštivte: www.chinaworkwearsupplier.com.

评论

此博客中的热门博文

ملابس العمل صناعة الملابس

Miksi tarvitsemme vaatteita?

تصميم جديد ملابس عمال موحدة